top of page
Sök

Försäkring för egenföretagareAtt navigera bland företagsförsäkringar kan vara som leta restaurang i en främmande stad när man är både hungrig och stressad: En balans mellan behov och plånbok.


Att få sitta med en kunnig person och skapa en detaljerad riskanalys är det bästa. Men det kan vara kostsam process. Egenföretagare möts ofta av automatiserade procedurer, mallar eller paketlösningar när det gäller försäkringar. Detta resulterar ofta i billigare alternativ jämfört med skräddarsydda lösningar. Det är vanligt att småföretag väljer ett grundpaket och lägger till olika tillval utifrån sina behov.


Kostnader som upptäcks för sent


Kostnaderna är dock inte alltid uppenbara från början. Och frågan uppstår: Är etablerade försäkringsbolag verkligen bättre än nytänkande uppstickare? Svaret är inte entydigt. Bolag med lägre priser kan ha långa väntetider för kundsupport. Trots att deras säljteam kan vara kvicka i sin respons är supporten inte lika snabb.


Stora eller små tillgångar


Det är nästintill omöjligt att ha fullständig kontroll, men genom en företagsförsäkring säkrar du åtminstone upp om något oförutsett skulle inträffa och påverka din verksamhet.

För dem med stora tillgångar är det självklart att försäkra dem. Är du själva hjärnan bakom ditt företag måste du också se till att vara försäkrad mot sjukfrånvaro. Jobbar du ofta nära kunder, ger råd eller konsultationer? Då är det nödvändigt att se till att du är försäkrad mot eventuella skador som kan uppkomma i samband med ditt arbete.


Komplex process


Att välja rätt företagsförsäkring är en balansgång mellan att anpassa sig efter företagets behov och att hantera kostnader - en komplex process där småföretagare behöver noggrant överväga sina alternativ.

Comments


bottom of page