top of page
Sök

Tjänstereseförsäkring

Uppdaterat: 3 jan.
Varför skall man ha en tjänstereseförsäkring? En tjänstereseförsäkring är en typ av försäkring som erbjuder ekonomiskt skydd och trygghet för den som reser i tjänsten. Det finns flera anledningar till varför det kan vara fördelaktigt att ha en tjänstereseförsäkring:


Hälso- och sjukvårdsskydd: Tjänstereseförsäkringen kan täcka kostnader för medicinsk vård och behandling om du blir sjuk eller skadad under tjänsteresan. Detta inkluderar läkarbesök, sjukhusvistelser, receptbelagda mediciner och eventuell hemresa om det behövs.


Olycksfalls- och invaliditetsskydd: Om du råkar ut för en olycka under tjänsteresan och drabbas av en permanent funktionsnedsättning eller invaliditet, kan försäkringen ge ersättning för förlorad inkomst och eventuella rehabiliteringskostnader.


Avbrott i resan: Ibland kan resan behöva avbrytas eller förlängas på grund av oväntade händelser som naturkatastrofer, strejker eller personliga nödsituationer. En tjänstereseförsäkring kan täcka kostnader för bokningsändringar, förlorade biljetter och extra boendekostnader.


Förlorat eller försenat bagage: Om ditt bagage förloras, skadas eller försenas under tjänsteresan kan försäkringen ge ersättning för att ersätta dina personliga tillhörigheter och nödvändigheter.


Ansvarsförsäkring: Om du råkar orsaka skada på tredje part eller deras egendom under tjänsteresan, kan försäkringen täcka de ekonomiska konsekvenserna och rättsliga kostnader om det uppstår tvister.


Juridiskt stöd: Vissa tjänstereseförsäkringar inkluderar även rättsligt stöd om du behöver juridisk hjälp under tjänsteresan, till exempel vid tvister med hotell eller researrangörer.


Reseavbokning och avbokningsskydd: Om du tvingas avboka din tjänsteresa på grund av sjukdom, skada eller andra giltiga skäl, kan försäkringen täcka avbokningsavgifter och andra ekonomiska förluster.


Regerings- eller företagsråd: Ibland kan reseavrådan eller arbetsförbud utfärdas av regeringar eller företag på grund av politiska oroligheter, pandemier eller andra säkerhetshot. En tjänstereseförsäkring kan ge ersättning om du inte kan resa på grund av sådana omständigheter.


Sammanfattningsvis kan en tjänstereseförsäkring ge omfattande skydd och trygghet under tjänsteresor, där oväntade händelser och problem kan uppstå.


Det är viktigt att noggrant granska försäkringsvillkoren och välja en försäkring som passar dina specifika behov och den typ av arbetsresor du genomför.

Tjänstereseförsäkring kan tecknas som en del i en företagsförsäkring eller som en fristående försäkring. Vi hjälper gärna ert företag att hitta och teckna en förmånligt avtal som passar era behov.


תגובות


bottom of page